Blogg

RSS

Braskaminen är perfekt under hösten

6 Nov 2019

Under den mörkaste hösten finns det inget bättre än att tända en brasa i braskaminen och sätta sig i soffan för att mysa. Elden värmer och ger lugn i tillvaron. Att sitta framför brasan är ett toppenalternativ för att sitta och glo på TV eller bakom en skärm med serier. Det går förstås att i kombinera, men en stund då man bara tittar in i elden och funderar skänker harmoni.

I butikerna är lagren av braskaminer laddade och installatörerna har fullt upp. Kaminer i täljsten ger en lång och behaglig värme. Kaminerna passar bra för på plats-installation där man gärna kan mura upp en plats för att lägga ved. Björkved invid kaminen är praktiskt och snyggt. Metallkaminerna är också snygga. De kan passa in i rum och modeller finns för montering längs vägg eller i hörn.

Pris på kaminer

Tack vare Internet är det enkelt att själv skaffa sig en prisbild via olika sidor på nätet. Det är inte priset som är viktigast när man skaffar en braskamin. Viktigare är att hantverkaren och företaget som installerar har kompetens och kunskap. Säkerheten i hemmet vill man inte lämna bort till vem som helst. Även den efterföljande besiktningen och garantier för installationen behöver belysas och bedömas när man köper braskamin.